Kas yra laktozė?
Laktozė yra vienas iš disacharidų (dvigubo cukraus). Pieno cukrus susideda iš galaktozės (monosacharidinio cukraus) ir gliukozės (dekstrozės, vynuogių cukraus). Šios bespalvės medžiagos skonis saldus, nors saldumo galia gerokai mažesnė nei sacharozės (klasikinio buitinio cukraus). Jis vadinamas laktoze, nes šios rūšies cukrus natūraliai randamas tik piene arba pieno produktuose, pavyzdžiui, jogurte. Laktozė yra svarbus pieno angliavandenis.Karvės piene yra 4,8–5 procentai laktozės. Taigi, jei išgeriate stiklinę pieno (200 mililitrų), suvartojate apie 9,8 g laktozės. Naudinga žinoti: laktozė nėra tas pats, kas laktazė. Laktazė yra fermentas, atsakingas už laktozės skaidymą žmogaus organizme. Jis gaminamas plonosios žarnos gleivių ląstelėse.




Laktozė yra „pieno cukrus“, angliavandenis, sudarytas iš gliukozės ir galaktozės, randama piene (apie 2~8%).
1. Laktozė (pieno cukrus) patenka į plonąją žarną.
2. Fermentas laktazė išskaido pieno cukrų į gliukozę ir galatazę.
3. Gliukozė ir laktozė absorbuoajma iš plonosios žarnos.
Laktozei suskaidyti mūsų organizmui reikia fermento laktazės. Laktazė yra fermentas, kuris gaminamas plonojoje žarnoje. Šis fermentas yra atsakingas už pieno cukraus skaidymą į gliukozę ir galaktozę, kurios absorbuojamos į kraują. Žmonėms, kurių organizmas negamina šio fermento, žarnynas nesugeba suskaidyti angliavandenio esančio piene. Fermentas laktazė skaido pieno cukrų laktozę iki gliukozės ir galaktozės, o šios medžiagos yra absorbuojamos į kraują. Jei laktozė negali būti suskaidyta plonojoje žarnoje, organizmas negali jos panaudoti, tuomet kartu su maistu ji patenka į storąją žarną, kurioje laktozę veikia storosios žarnos bakterijos. Šio proceso metu išsiskiria dujos, todėl jaučiamas pilvo pūtimas, žmogus gali viduriuoti ar pasireikšti kiti nemalonūs simptomai.


Laktozės netoleravimas
Vartodami pieną ir produktus, kurių sudėtyje yra laktozės, daugelis žmonių patiria virškinimo problemų, tokių kaip pilvo skausmas, vidurių pūtimas ar viduriavimas. Tie, kurie sunkiai virškina pieno produktus, gali toleruoti tik nedidelį pieno cukraus (laktozės) kiekį. Tuomet specialistai kalba apie laktozės netoleravimą.
Jei žmogus jautriai reaguoja į pieną, už to gali slypėti ir kita problema. Todėl prieš nusprendžiant iš esmės pakeisti savo mitybą svarbu nustatyti teisingą diagnozę. Tai ypač galioja vaikams, paaugliams ir žmonėms, kuriems yra padidėjęs kalcio poreikis.
Laktozės netoleravimas, dar vadinamas pieno cukraus netoleravimu, nėra alergija. Svarbu juos atskirti: esant alergijai pienui, organizmas reaguoja net į mažiausius pieno ar pieno produktų kiekius. Kita vertus, žmonės, netoleruojantys laktozės, gali toleruoti tam tikrą pieno cukraus kiekį be jokių simptomų.
Kodėl sumažėja laktazės gamyba?
Natūralus sumažėjimas su amžiumi: Daugelio žmonių organizmas po vaikystės pradeda gaminti mažiau laktazės, nes pasibaigus kūdikystei sumažėja pieno vartojimas.
Genetinė įtaka: Kai kurių žmonių genai lemia, kad laktazės kiekis sumažėja arba beveik išnyksta.
Žarnyno pažeidimai: Ligos (pvz., celiakija, Krono liga) arba žarnyno infekcijos gali pažeisti plonosios žarnos gleivinę, sumažindamos laktazės gamybą.
SIMPTOMAI
išsipūtęs pilvas
pilvo pūtimas
pilvo skausmas
viduriavimas
pykinimas
vėmimas
kartais vidurių užkietėjimas
Simptomai pasireiškia praėjus maždaug pusvalandžiui po maisto, kuriame yra laktozės. Stipriausi jie būna maždaug po 1,5–2 valandų, tačiau gali išsilaikyti ir ilgiau.


Priežastys
Laktozės netoleravimo priežastys:
Pirminis laktozės netoleravimas: dažniausiai paveldimas ir atsiranda suaugus. Žmogaus organizmas natūraliai pradeda mažinti laktazės gamybą po vaikystės.
Antrinis laktozės netoleravimas: atsiranda dėl žarnyno ligų, infekcijų ar po operacijų, kurios pažeidžia plonosios žarnos gleivinę.
Įgimtas laktozės netoleravimas: labai reta genetinė būklė, kai naujagimis gimsta visiškai negaminantis laktazės.
Įgytas ir įgimtas laktozės netoleravimas skiriasi savo priežastimis, pasireiškimo laiku ir valdymo galimybėmis.


Įgimtas laktozės netoleravimas
Įgimtas laktozės netoleravimas (alaktazija) yra reta genetinė būklė, kai kūdikis gimsta visiškai negaminantis laktazės – fermento, kuris skaido laktozę.
Priežastys
Ši būklė atsiranda dėl mutacijų LCT gene, kuris reguliuoja laktazės gamybą.
Tai autosominiu recesyviniu būdu paveldima liga, t. y., vaikas turi paveldėti pažeistą geną iš abiejų tėvų.
Simptomai
Pasirodo netrukus po gimimo, kai kūdikis pradeda maitintis motinos pienu ar kitais pieno mišiniais, kuriuose yra laktozės.
Dažni simptomai:
Stiprus viduriavimas
Dehidratacija
Pilvo pūtimas
Svorio kritimas ar nepakankamas svorio augimas
Diagnozė
Diagnozė nustatoma kūdikystėje, remiantis klinikiniais simptomais, genetiniais tyrimais ir laktozės toleravimo testais.
Gydymas
Kūdikis maitinamas be laktozės mišiniais ar kitomis specialiomis formulėmis.
Vėliau, vaiko mityba visiškai koreguojama taip, kad būtų išvengta produktų su laktoze.


Įgytas laktozės netoleravimas
Įgytas laktozės netoleravimas pasireiškia vėlesniame gyvenime, kai dėl įvairių priežasčių sumažėja ar nutrūksta laktazės fermento gamyba.
Priežastys
Pirminis laktazės nepakankamumas:
Dažniausia įgyto laktozės netoleravimo forma.
Tai natūralus procesas, kai suaugus sumažėja laktazės gamyba, nes mažėja pieno produktų poreikis.
Genetiškai nulemtas procesas, dažnesnis tam tikrose etninėse grupėse (pvz., Azijoje, Afrikoje).
Antrinis laktazės nepakankamumas:
Dėl žarnyno ligų ar pažeidimų, kurie paveikia plonosios žarnos gleivinę, pavyzdžiui:
Celiakija
Krono liga
Infekcijos (pvz., rotavirusas)
Chemoterapijos poveikis
Laikinas arba nuolatinis, priklausomai nuo priežasties.
Simptomai
Dažniausiai pasireiškia paauglystėje arba suaugus.
Simptomai atsiranda po pieno produktų vartojimo ir apima:
Pilvo pūtimą
Dujų kaupimąsi
Pilvo skausmus
Viduriavimą
Diagnozė
Vandenilio kvėpavimo testas: matuojamas iškvepiamo vandenilio kiekis po laktozės suvartojimo.
Laktozės toleravimo testas: stebimas gliukozės lygis kraujyje po laktozės vartojimo.
Simptomų stebėjimas keičiant dietą.
Gydymas
Dietos pritaikymas, vengiant laktozės turinčių produktų.
Laktazės fermento maisto papildai, padedantys virškinti laktozę.
Naudojami laktozės neturintys produktai ar alternatyvos (augalinis pienas).


Tiek įgimtas, tiek įgytas laktozės netoleravimas reikalauja individualaus požiūrio į mitybą.


Diagnozavimas
Laktozės netoleravimo diagnostika atliekama keliais skirtingais metodais, siekiant patvirtinti, ar organizmas negamina pakankamai laktazės fermento. Tai svarbu, nes laktozės netoleravimas gali būti painiojamas su kitomis virškinimo problemomis, tokiomis kaip celiakija ar dirgliosios žarnos sindromas. Štai pagrindiniai diagnostikos metodai:
VANDENILIO KVĖPAVIMO TESTAS
Kaip atliekamas?
Pacientas išgeria skysčio, kuriame yra laktozės.
Po to tam tikrais laiko intervalais (paprastai kas 15-20 minučių) matuojamas vandenilio kiekis iškvepiamame ore.
Kodėl jis veiksmingas?
Jei laktozė nesuskaidoma plonosiose žarnose, ją fermentuoja žarnyno bakterijos, gaminančios vandenilį, kuris patenka į kraują ir galiausiai į iškvepiamą orą.
Rezultatai:
Padidėjęs vandenilio kiekis rodo laktozės netoleravimą.
LAKTOZĖS TOLERAVIMO TESTAS
Kaip atliekamas?
Pacientas suvartoja skysčio su laktoze, o per kelias valandas matuojamas gliukozės kiekis kraujyje.
Kodėl jis veiksmingas?
Jei organizmas tinkamai skaido laktozę, gliukozės lygis kraujyje padidės. Jei gliukozės lygis išlieka stabilus, tai rodo, kad laktozė nebuvo tinkamai suskaidyta.
IŠMATŲ RŪGŠTINGUMO TESTAS
Dažniausiai naudojamas kūdikiams ir mažiems vaikams.
Kaip atliekamas?
Tiriamas išmatų pH (rūgštingumas).
Kodėl jis veiksmingas?
Nesuskaidyta laktozė fermentuojama storosios žarnos bakterijų, gaminant rūgštis (pvz., pieno rūgštį), kurios sumažina išmatų pH.
Rezultatai:
Mažas išmatų pH rodo galimą laktozės netoleravimą.
GENETINIAI TYRIMAI
Kaip atliekami?
Atliekamas DNR testas, tiriant LCT geną (atsakingą už laktazės gamybą) ir MCM6 geną, kuris reguliuoja LCT veiklą.
Kodėl jis veiksmingas?
Genetinis tyrimas padeda nustatyti, ar pacientas turi genetinį polinkį į laktozės netoleravimą, ypač pirminį laktazės nepakankamumą.
Svarbu:
Šis metodas neatskleidžia antrinio laktozės netoleravimo, kuris atsiranda dėl žarnyno pažeidimų.
ELIMINUOJAMOJI DIETA (diagnostinis bandymas)
Kaip atliekamas?
Pacientas kelias savaites vengia visų produktų, turinčių laktozės.
Po to vėl pradeda vartoti laktozės turinčius produktus, stebėdamas, ar simptomai atsinaujina.
Kodėl jis veiksmingas?
Tai paprastas būdas nustatyti, ar laktozė sukelia simptomus.
KOMBINUOTAS POŽIŪRIS
Kadangi laktozės netoleravimas gali pasireikšti įvairiai ir būti panašus į kitas virškinimo problemas, gydytojas dažnai derina kelis metodus:
Vandenilio kvėpavimo testą (pirminiam netoleravimui).
Genetinį tyrimą (genetiniam polinkiui patvirtinti).
Dietos stebėjimą ar toleravimo testą.
Jeigu turite įtarimų dėl laktozės netoleravimo, rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju arba dietologu, kuris padės parinkti tinkamą diagnostikos metodą.


Gydymas
Laktozės netoleravimas nėra išgydomas, tačiau jį galima valdyti keičiant mitybą ir gyvenimo būdą. Gydymas skirtas mažinti simptomus ir užtikrinti, kad organizmui netrūktų svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip kalcis, vitaminas D ir kitos pieno produktuose esančios medžiagos.
Pagrindiniai laktozės netoleravimo valdymo būdai:
1. Dietos keitimas: laktozės vengimas arba mažinimas
Vengti arba riboti produktus, turinčius daug laktozės:
Karvės, ožkos ir avies pienas
Šviežias sūris (pvz., varškė, rikota)
Jogurtas ir ledai (nebent pažymėti kaip „be laktozės“)
Grietinėlė ir grietinė
Rinktis produktus su mažai laktozės arba visiškai be jos:
Laktozės neturintis pienas ir pieno produktai
Augalinės pieno alternatyvos: migdolų, sojų, avižų, ryžių pienas
Ilgai brandinti kietieji sūriai (pvz., parmezanas, čederis), nes juose mažai laktozės.
2. Laktazės fermento maisto papildai
Laktazės papildai (tabletės, kapsulės arba lašai) vartojami prieš valgant laktozės turinčius produktus.
Jie padeda suskaidyti laktozę virškinimo trakte ir sumažina simptomus.
Privalumai:
Leidžia vartoti mažus pieno produktų kiekius be diskomforto.
Lengvai prieinami vaistinėse.
3. Maisto etikečių tikrinimas
Daugelis perdirbtų maisto produktų gali turėti paslėptos laktozės, pavyzdžiui:
Duona, pyragai, sausainiai
Padažai, sriubos, salotų užpilai
Kai kurie vaistai ir maisto papildai
Reikia atkreipti dėmesį į sudėtį ir ieškoti laktozės neturinčių variantų.
4. Kalcio ir vitamino D užtikrinimas
Pieno produktų atsisakymas gali sukelti kalcio ir vitamino D trūkumą, todėl svarbu rasti alternatyvių šaltinių:
Kalcio turintys produktai: brokoliai, špinatai, migdolai, tofu, kalciu praturtinti augaliniai gėrimai.
Vitaminas D: riebi žuvis (lašiša, skumbrė), kiaušinio tryniai, vitamino D papildai.
5. Individualus laktozės toleravimas
Kai kurie žmonės gali toleruoti mažus laktozės kiekius (pvz., 100–200 ml pieno), o kitiems reikia visiškai vengti laktozės.
Stebint savo organizmo reakciją, galima pritaikyti individualią dietą.
Praktiniai patarimai gyvenant su laktozės netoleravimu:
Palaipsniui mažinkite pieno produktų vartojimą: tai padeda išvengti staigių virškinimo sutrikimų.
Bandykite fermentuotus produktus: pvz., kefyrą arba probiotinį jogurtą – jie kai kuriems žmonėms lengviau virškinami.
Ieškokite alternatyvų: rinkitės augalinius gėrimus ar specialius laktozės neturinčius produktus.
Pasitarkite su gydytoju ar dietologu: jei nežinote, kaip subalansuoti mitybą.


Laktozės netoleravimas ar alergija?
Laktozės netoleravimas ir alergija pienui?
Laktozės netoleravimas ir alergija pienui yra dvi skirtingos būklės, kurios sukelia diskomfortą ar pavojų sveikatai žmonėms, vartojantiems pieno produktus. Šioje skiltyje aptarsime, kaip jas atpažinti, nustatyti ir valdyti.
Kas yra laktozės netoleravimas?
Laktozės netoleravimas atsiranda, kai organizmui trūksta fermento laktazės, reikalingo laktozės – cukraus, esančio piene ir pieno produktuose – skaidymui. Dėl to laktozė nesuvirškinama ir sukelia nemalonius simptomus virškinimo sistemoje.
Simptomai:
Pilvo skausmai;
Viduriavimas;
Pilvo pūtimas ir dujų kaupimasis;
Pykinimas.
Kaip spręsti?
Vartoti laktazės fermentų papildus prieš pieno produktus.
Rinktis produktus be laktozės.
Kas yra alergija pienui?
Alergija pienui – tai imuninės sistemos reakcija į pieno baltymus, pavyzdžiui, kazeiną ar šrūtų baltymus. Tai yra daug rimtesnė būklė nei laktozės netoleravimas, nes gali sukelti gyvybei pavojingas reakcijas.
Simptomai:
Odos bėrimai, niežėjimas;
Kvėpavimo sunkumai (pvz., švokštimas);
Pilvo skausmas, vėmimas;
Anafilaksija (sunki alerginė reakcija, reikalaujanti neatidėliotinos pagalbos).
Kaip spręsti?
Visiškai atsisakyti pieno produktų.
Naudoti gydytojo skirtus vaistus (antihistamininius vaistus ar adrenalino injektorių).
Kaip atskirti laktozės netoleravimą nuo alergijos pienui?
Laktozės netoleravimas:
Pasireiškia tik virškinimo sistemos simptomai.
Nesukelia imuninės reakcijos.
Alergija pienui:
Apima ir virškinimo, ir kvėpavimo simptomus.
Yra imuninės sistemos sutrikimas.
Diagnozei nustatyti rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju ir atlikti reikiamus tyrimus (pvz., laktozės toleravimo testą, alergijos odos dūrio testą ar kraujo tyrimus).
Gyvenimas su laktozės netoleravimu
Laktozės netoleravimas nėra pavojingas, o tinkamai pasirūpinus savimi, galite mėgautis įvairiais maisto produktais. Štai keli patarimai:
Visada turėkite su savimi laktazės maisto papildų, jei planuojate vartoti pieno produktus.
Išbandykite alternatyvas be laktozės, pvz., augalinį pieną.
Skaitykite produktų etiketes, nes laktozė gali slypėti net netikėtose vietose.


Laktazės maisto papildai
Laktozės netoleravimas mūsų visuomenėje vis dar turi „ligos“ įvaizdį. Mes norime tai pakeisti! Laktazės maisto papildai nuo kitų papildų skiriasi savo elegantiška ir šiuolaikiška pakuote. Su laktazės maisto papildais laktozės netoleravimas yra visiškai normalu. Pas mus įsigykite tokių laktazės maisto papildų, kurie tinka Jums ir Jūsų gyvenimui dėl savo modernaus ir elegantiško dizaino. Laktazės maisto papildų dėka galėsite atsipalaiduoti ir mėgautis latte macchiato kavinėje su draugais arba priimti kvietimą į verslo pietus be jokių rūpesčių. Tai suteikia jums laisvę valgyti viską, ką norite.


Laboratoire Physiosynthèse
Produktai sveikatai, gerovei ir gyvenimo kokybei
Lactolérance 4500
Maisto papildas. Pakuotėje 60 kapsulių, praktiška pakuotė.


Lactolérance 4500 kapsulės suteikia organizmui laktazės fermentą, taip palaikydamos laktozės skaidymą, o suvartotas pienas ir pieno produktai tampa lengviau virškinami. Todėl Lactolérance 4500 kapsulės yra tinkamos užtikrinti gerą organizmo aprūpinimą kalciu valgant visų rūšių pieno produktus.
Viena Lactolérance 4500 kapsulė suskaido apie 22,5 g laktozės. Laktazė pagerina laktozės virškinimą žmonėms, kuriems jos ypač reikia.
Išgertų laktazės tablečių skaičius priklauso, viena vertus, nuo suvartotos laktozės kiekio, kita vertus, priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus laktozės netoleravimo laipsnio, kuris gali labai skirtis. Kiekvienas turi savo asmeninę tolerancijos ribą ir, atitinkamai, asmeninį poreikį vartojamam laktazės kiekiui.
Veikimo trukmė: 45 min – 1 val. Praėjus šiam laikui, toliau vartojant produktus, kurių sudėtyje yra laktozės, išgerti papildomą kapsulę. Rekomenduojamas paros kiekis 12 kapsulių. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
Tinka vaikams nuo 3 metų. Mažiems vaikams, kuriems sunku nuryti, kapsulę atidaryti, ištirpinti miltelius nedideliame vandens kiekyje.


Lactolérance 9000
Maisto papildas. Pakuotėje 36 kapsulės, praktiška pakuotė.
Lactolérance 9000 kapsulės suteikia organizmui laktazės fermentą, taip palaikydamos laktozės skaidymą, o suvartotas pienas ir pieno produktai tampa lengviau virškinami. Todėl Lactolérance 9000 kapsulės yra tinkamos užtikrinti gerą organizmo aprūpinimą kalciu valgant visų rūšių pieno produktus.
Viena Lactolérance 9000 kapsulė suskaido apie 45 g laktozės. Laktazė pagerina laktozės virškinimą žmonėms, kuriems jos ypač reikia.
Išgertų laktazės tablečių skaičius priklauso, viena vertus, nuo suvartotos laktozės kiekio, kita vertus, priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus laktozės netoleravimo laipsnio, kuris gali labai skirtis. Kiekvienas turi savo asmeninę tolerancijos ribą ir, atitinkamai, asmeninį poreikį vartojamam laktazės kiekiui.
Veikimo trukmė: 45 min – 1 val. Praėjus šiam laikui, toliau vartojant produktus, kurių sudėtyje yra laktozės, išgerti papildomą kapsulę. Rekomenduojamas paros kiekis 6 kapsulės. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
Tinka vaikams nuo 3 metų. Mažiems vaikams, kuriems sunku nuryti, kapsulę atidaryti, ištirpinti miltelius nedideliame vandens kiekyje.


Lactolérance 1 Day
Maisto papildas. Pakuotėje 30 kapsulių. 1 kapsulė per dieną.
Lactolérance 1Day yra unikalus 6 specialiai atrinktų probiotikų, gerųjų pieno rūgščių, gaminančių laktazę, derinys. Laktazė pagerina laktozės virškinimą žmonėms, kuriems jos ypač reikia.
Lactolérance 1Day reikia tik vienos kapsulės per dieną, gerti kasdien. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
Vartojimas: 1 kapsulė per dieną užgeriant stikline vandens.
Svarbu: adaptacijos laikas ~ 7 dienos, veiksmingumas pajuntamas baigiantis adaptacijos laikotarpiui. Šiuo laikotarpiu rekomenduojama vartoti ir vieną Lactolérance 9000 kapsulę kiekvieną kartą, kai vartojami produktai, turintys laktozės.
Tinka vaikams nuo 6 metų. Mažiems vaikams, kuriems sunku nuryti, kapsulę atidaryti, ištirpinti miltelius nedideliame vandens kiekyje.


AVITALE GmbH
Natūralūs produktai sveikatai, gerovei ir gyvenimo kokybei
„Avitale GmbH“ yra įmonė, kuri specializuojasi sveikatos ir farmacijos produktų gamyboje. Įkurta 1992 m. Quickborn mieste Vokietijoje ir iki dabar plečiasi. Už šios sėkmės istorijos slypi nuoseklus teiginys: į klientą orientuotas gaminių kūrimas, užtikrinant žmonių poreikius ir kokybę už geriausią kainą!
Maisto papildų srityje įmonė glaudžiai bendradarbiauja su specializuotomis laboratorijomis ir vaistinėmis, kurie kruopščiai tikrina visų produktų sudėtį, maistinę vertę, efektyvumą ir reikalavimus. Gaminiams naudojami tik geriausi ir patikrinti ingredientai.
Avitale maisto papildai ir produktų pakuotės atitinka visus galiojančių teisės aktų reikalavimus. Avitale kapsules maisto papildams gamina Vokietijoje sertifikuotas Vokietijos vaistų gamintojas. Visos sudedamosios dalys yra labai grynos, be priedų. Avitale gaminių gamyboje naudojamos tik grynos farmacinės kokybės žaliavos.
LACTASE 3500 FCC
Maisto papildas. Pakuotėje 100 tablečių, praktiška užspaudžiama dėžutė.
Avitale Lactase 3500 FCC tabletės suteikia organizmui laktazės fermentą, taip palaikydamos laktozės skaidymą, o suvartotas pienas ir pieno produktai tampa lengviau virškinami. Todėl Avitale Lactase 3500 FCC tabletės yra tinkamos užtikrinti gerą organizmo aprūpinimą kalciu valgant visų rūšių pieno produktus.
Viena Avitale Lactase 3500 FCC tabletė suskaido apie 5,5 g laktozės. Laktazė pagerina laktozės virškinimą žmonėms, kuriems jos ypač reikia.
Išgertų laktazės tablečių skaičius priklauso, viena vertus, nuo suvartotos laktozės kiekio, kita vertus, priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus laktozės netoleravimo laipsnio, kuris gali labai skirtis. Kiekvienas turi savo asmeninę tolerancijos ribą ir, atitinkamai, asmeninį poreikį vartojamam laktazės kiekiui.
VARTOJIMO REKOMENDACIJA
Vartokite 2–4 tabletes, užsigerdami trupučiu skysčio, prieš pat valgydami maistą ar gerdami gėrimus, kurių sudėtyje yra laktozės. Avitale laktazės maisto papildo tabletės praktiškai pakeičia trūkstamą fermentą laktazę. Laktazė veiksminga tik tada, kai turi tiesioginį sąlytį su pieno cukrumi, todėl tabletes visada reikia gerti tuo pačiu metu arba prieš pat valgant maistą ir gėrimus, kuriuose yra laktozės.


LACTASE 7000 FCC
Maisto papildas. Pakuotėje 80 tablečių, praktiška užspaudžiama dėžutė.
Avitale Lactase 7000 FCC tabletės suteikia organizmui laktazės fermentą, taip palaikydamos laktozės skaidymą, o suvartotas pienas ir pieno produktai tampa lengviau virškinami. Todėl Avitale Lactase 7000 FCC tabletės yra tinkamos užtikrinti gerą organizmo aprūpinimą kalciu valgant visų rūšių pieno produktus.
Viena Avitale Lactase 7000 FCC tabletė suskaido apie 11 g laktozės. Laktazė pagerina laktozės virškinimą žmonėms, kuriems jos ypač reikia.
Išgertų laktazės tablečių skaičius priklauso, viena vertus, nuo suvartotos laktozės kiekio, kita vertus, priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus laktozės netoleravimo laipsnio, kuris gali labai skirtis. Kiekvienas turi savo asmeninę tolerancijos ribą ir, atitinkamai, asmeninį poreikį vartojamam laktazės kiekiui.
VARTOJIMO REKOMENDACIJA
Vartokite 1–2 tabletes, užsigerdami trupučiu skysčio, prieš pat valgydami maistą ar gerdami gėrimus, kurių sudėtyje yra laktozės. Avitale laktazės maisto papildo tabletės praktiškai pakeičia trūkstamą fermentą laktazę.
Laktazė veiksminga tik tada, kai turi tiesioginį sąlytį su pieno cukrumi, todėl tabletes visada reikia gerti tuo pačiu metu arba prieš pat valgant maistą ir gėrimus, kuriuose yra laktozės.


LACTASE 14000 FCC
Maisto papildas. Pakuotėje 80 tablečių, praktiška užspaudžiama dėžutė.
Avitale Lactase 14000 FCC tabletės suteikia organizmui laktazės fermentą, taip palaikydamos laktozės skaidymą, o suvartotas pienas ir pieno produktai tampa lengviau virškinami. Todėl Avitale Lactase 14000 FCC tabletės yra tinkamos užtikrinti gerą organizmo aprūpinimą kalciu valgant visų rūšių pieno produktus.
Viena Avitale Lactase 14000 FCC tabletė suskaido apie 22 g laktozės. Laktazė pagerina laktozės virškinimą žmonėms, kuriems jos ypač reikia.
Išgertų laktazės tablečių skaičius priklauso, viena vertus, nuo suvartotos laktozės kiekio, kita vertus, priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus laktozės netoleravimo laipsnio, kuris gali labai skirtis. Kiekvienas turi savo asmeninę tolerancijos ribą ir, atitinkamai, asmeninį poreikį vartojamam laktazės kiekiui.
VARTOJIMO REKOMENDACIJA
Vartokite 1–2 tabletes, užsigerdami trupučiu skysčio, prieš pat valgydami maistą ar gerdami gėrimus, kurių sudėtyje yra laktozės. Avitale laktazės maisto papildo tabletės praktiškai pakeičia trūkstamą fermentą laktazę.
Laktazė veiksminga tik tada, kai turi tiesioginį sąlytį su pieno cukrumi, todėl tabletes visada reikia gerti tuo pačiu metu arba prieš pat valgant maistą ir gėrimus, kuriuose yra laktozės.


LACTASE 28000 FCC
Maisto papildas. Pakuotėje 80 tablečių, praktiška užspaudžiama dėžutė.
Avitale Lactase 28000 FCC tabletės suteikia organizmui laktazės fermentą, taip palaikydamos laktozės skaidymą, o suvartotas pienas ir pieno produktai tampa lengviau virškinami. Todėl Avitale Lactase 28000 FCC tabletės yra tinkamos užtikrinti gerą organizmo aprūpinimą kalciu valgant visų rūšių pieno produktus.
Viena Avitale Lactase 28000 FCC tabletė suskaido apie 44 g laktozės. Laktazė pagerina laktozės virškinimą žmonėms, kuriems jos ypač reikia.
Išgertų laktazės tablečių skaičius priklauso, viena vertus, nuo suvartotos laktozės kiekio, kita vertus, priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus laktozės netoleravimo laipsnio, kuris gali labai skirtis. Kiekvienas turi savo asmeninę tolerancijos ribą ir, atitinkamai, asmeninį poreikį vartojamam laktazės kiekiui.
VARTOJIMO REKOMENDACIJA
Vartokite 1–2 tabletes, užsigerdami trupučiu skysčio, prieš pat valgydami maistą ar gerdami gėrimus, kurių sudėtyje yra laktozės. Avitale laktazės maisto papildo tabletės praktiškai pakeičia trūkstamą fermentą laktazę.
Laktazė veiksminga tik tada, kai turi tiesioginį sąlytį su pieno cukrumi, todėl tabletes visada reikia gerti tuo pačiu metu arba prieš pat valgant maistą ir gėrimus, kuriuose yra laktozės.




NUTRAS SRL
Aukštos kokybės Made in Italy maisto papildai
NUTRAS SRL Italijos įmonė buvo įkurta 2020 metais. Ji tiria, gamina ir parduoda aukštos kokybės “Made in Italy” maisto papildus, taikydami naujovišką požiūrį.
Maisto papildai gaminami laikantis aukščiausių kontrolės standartų, užtikrinant, kad būtų laikomasi visų griežtų taisyklių ir kad maisto papildai būtų kontroliuojami nuo ankstyviausių gamybos etapų iki išsiuntimo klientui. Įmonės tikslas – pristatyti klientams inovatyvius ir kokybiškus produktus.
LACTOSOLUTION 15000
Maisto papildas. Pakuotėse 15/30/75 tabletės
Lactosolution – inovatyvus sprendimas žmonėms, netoleruojantiems laktozės. Laktazės fermento papildas efektyviai skaido laktozę, leidžiant mėgautis pieno produktais be diskomforto. Maisto papildą reikia vartoti kartu su maistu, kuriame yra laktozės, kad ji būtų virškinama be rūpesčių.
Viena Lactosolution 15000 FCC tabletė gali suskaidyti iki 45 gramų laktozės (stiklinėje įprasto pieno yra iki 12 gramų laktozės).
Kiekvienoje tabletėje yra 150 mg fermento, o patogi pakuotė su raktų žiedu užtikrina, kad visada turėsite jį po ranka.
Lactosolution išskirtinumas:
Greitas veikimas ir efektyvumas
Sudėtyje yra kalcio, kuris padidina laktazės fermento efektyvumą. 1 tabletė prieš pat valgį su maistu, turinčiu laktozės. Tiesiog išgerkite 15 minučių prieš valgį.
Patogumas
Inovatyvi pakuotė - labai praktiška, patogi aliuminio dėžutė, atspari vandeniui, su raktų pakabuku užtikrina, kad niekada nepamiršite savo Lactosolution namuose.
Aukšta kokybė
Pagamintas tik iš natūralių medžiagų, sukurtas laktozės netoleruojančių žmonių kaip jūs.
Veganiškas produktas. Be laktozės, be glitimo, be gyvulinių riebalų rūgščių.
Saugumas
Produktas yra saugus, neturi kontraindikacijų ar šalutinio poveikio. Tinka įvairaus amžiaus žmonėms, netoleruojantiems laktozės, suaugusiems ir vaikams.


Patarimai, kurį maisto papildą pasirinkti
FCC skaičius nurodo, kiek FCC vienetų laktazės fermento yra vienoje tabletėje (*FCC - maisto chemijos kodeksas)


Viena Avitale Lactase 3500 FCC tabletė suskaido apie 5,5 g laktozės.
Viena Lactolérance 4500 kapsulė suskaido apie 22,5 g laktozės.
Viena Avitale Lactase 7000 FCC tabletė suskaido apie 11 g laktozės.
Viena Avitale Lactase 14000 FCC tabletė suskaido apie 22 g laktozės.
Viena Avitale Lactase 28000 FCC tabletė suskaido apie 44 g laktozės.
Viena Lactolérance 9000 kapsulė suskaido apie 45 g laktozės.
Pavyzdys - stiklinėje įprasto pieno yra iki 12 gramų laktozės. Turint stiprų laktozės netoleravimą geriant stiklinę pieno reikėtų išgerti 1 tabletę 7000 FCC arba 2 t.abletes 3500 FCC.
Pasirinkite sau tinkamiausią variantą priklausomai nuo Jūsų suvartojamo pieno kiekio ar laktozės netoleravimo laipsnio. Laktazės maisto papildai suteikia organizmui laktazės fermentą, taip palaikydamos laktozės skaidymą, o suvartotas pienas ir pieno produktai tampa lengviau virškinami. Todėl laktazės maisto papildai yra tinkami užtikrinti gerą organizmo aprūpinimą kalciu valgant visų rūšių pieno produktus.
Kontaktai
MB Green platform
K. Škirpos g. 15-17
LT-49211 Kaunas
info@netoleruoji.lt
© 2024. All rights reserved.